x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adrian Câciu: „Legea responsabilității fiscal bugetare este violată cu dispreț și în viteză de către actuala putere”

Adrian Câciu: „Legea responsabilității fiscal bugetare este violată cu dispreț și în viteză de către actuala putere”

23 Feb 2021   •   18:33
Adrian Câciu: „Legea responsabilității fiscal bugetare este violată cu dispreț și în viteză de către actuala putere”
Sursa foto: Lucian Alecu

Economistul Adrian Câciu atrage atenția asupra unei noi legi care crește „plafonul datoriei publice la 55% din PIB fără sa ai o lege obligatorie care sa prevadă reducerea datoriei în termenul cel mai scurt”. Economistul consideră că  noua mișcare a Guvernului Cîțu va avea „efecte dezastruoase pe plan macroeconomic”.

 

„Din punctul meu de vedere legea responsabilității fiscal bugetare este violată cu dispreț și in viteză de catre actuala putere prin adoptarea, pe repede înainte, a legii plafoanelor.

Nu mai spun de faptul că se vine cu o prostie cu efecte dezastruoase pe plan macroeconomic în care datoria publică suplimentar creată este mai mare decât cresterea PIB nominal.

Dar cresterea plafonului datoriei publice la 55% din PIB fără sa ai o lege obligatorie care sa prevadă reducerea datoriei în termenul cel mai scurt este viol fiscal-bugetar si macroeconomic.

Toți tac.

Si va spun de ce:

Pentru ca dupa ce vor face datorie nesustenabila vor creste taxele la cer si vă vor jupui.

Iar voi veți ramane și fără piele și fără efecte ale banilor împrumutati.

Iar ca ticalosia să fie maximă, 60% din datoria publica nou creată (peste 80 miliarde lei) se scoate in afara țării pe importuri.

Aplauze, va rog!

Instituțiile care ar trebui sa vegheze la stabilitatea financiară a statului român aplaudă la rândul lor, pentru că, nu? Nu conteaza instituția ci scaunul sau sinecura!” scrie Câciu pe pagina sa de Facebook.

×