x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Alina Gorghiu: Legea conversiei creditelor în franci elveţieni nu are motive să pice la CCR

Alina Gorghiu: Legea conversiei creditelor în franci elveţieni nu are motive să pice la CCR

24 Oct 2016   •   23:25
Alina Gorghiu: Legea conversiei creditelor în franci elveţieni nu are motive să pice la CCR

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că legea privind conversia creditelor în franci elveţieni nu are motive 'să pice' la Curtea Constituţională a României (CCR), menţionând că, în ceea ce priveşte controlul de constituţionalitate cerut de Guvern, acesta 'poate uşura parcursul ulterior al legii'.

"Nu cunosc raţiunea acestei sesizări la CCR. (...) Atacul la CCR (...) poate avea şi o conotaţie pozitivă. S-ar fi amânat aplicarea legii prin atacurile băncilor la Curtea Constituţională, deja au anunţat că vor ataca, ca şi în cazul legii dării în plată. (...) Am convingerea şi cred că acesta este cel mai important mesaj pe care îl transmit în seara aceasta pentru cei afectaţi de conversia despre care vorbim - faptul că legea nu are motive să pice la Curtea Constituţională. Nu este prima, nici ultima lege care este supusă acestui control de constituţionalitate. Faptul că se face un control de constituţionalitate poate să uşureze parcursul ulterior al legii. Nu există motive, în opinia mea, ca această lege să nu treacă de cenzura CCR", a spus Gorghiu, la Realitatea Tv, întrebată cu privire la contestarea la CCR de către Guvern a proiectului de lege referitor la conversia creditelor în franci elveţieni.

Ea a susţinut că ar fi fost bine ca, înainte să atace la CCR respectiva lege, Guvernul să fi explicat motivele pentru care face sesizarea.

"Probabil că Guvernul o să explice că este o problemă de adresabilitate către partea socială cu acest proiect, dar nu aş vrea să anticipez eu explicaţiile cu care Guvernul va ieşi. Era poate sănătos (...) ca, înainte de sesizare, să comunice foarte clar de ce fac acest lucru, care sunt motivele, care este beneficiul acestei sesizări", a arătat liderul PNL.

Guvernul a contestat la Curtea Constituţională, luni seară, proiectul de lege adoptat de Parlament referitor la conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării, a confirmat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Sursa: AGERPRES

×