x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANAF a amendat florăriile şi saloanele de înfrumuseţare cu peste 8 milioane de lei, în cadrul operaţiunii "Venus"

ANAF a amendat florăriile şi saloanele de înfrumuseţare cu peste 8 milioane de lei, în cadrul operaţiunii "Venus"

15 Mar 2016   •   18:38
ANAF a amendat florăriile şi saloanele de înfrumuseţare cu peste 8 milioane de lei, în cadrul operaţiunii "Venus"
Sursa foto: Foto: Oana Pavelescu

Inspectorii antifraudă au dat amenzi şi au confiscat marfă cu o valoare totală de 8,1 milioane de lei, a anunţat, marţi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), care a făcut bilanţul controalelor din florării, restaurante şi saloane de înfrumuseţare, în perioada 26 februarie - 13 martie 2016.

În cadrul operaţiunii pe care au botezat-o  "Venus", inspectorii  antifraudă fiscală au verificat 1.871 de firme, dintre care 840 erau specializate în comerţul cu flori şi plante ornamentale. Acţiunea a vizat şi 451 de saloane de înfrumuseţare, plus  563 de restaurante, cluburi şi baruri.  

Inspectorii DGAF au constatat contravenţii pentru care au dat amenzi în valoare totală de 7,64 milioane de lei, au confiscat  bunuri şi numerar în valoare de 453.056 lei şi au suspendat activitatea în 24 de puncte de lucru. 

”Acţiunile de control inopinat ale inspectorilor Direcţiei generale antifraudă fiscală vor continua în zone comerciale cu risc fiscal ridicat şi grad redus de conformare fiscală atât în scopul descoperirii şi recuperării prejudiciilor cauzate bugetului de stat, cât şi în scopul verificării modului de respectare a obligaţiei legale de fiscalizare a tuturor veniturilor prin intermediul casei de marcat”, susţin reprezentanţii Ministerului Finanţelor. 

Potrivit ultimelor estimări, evaziunea fiscală din domeniul comerţului cu flori depăşeşte 50% din valoarea vânzărilor.

Inspectorii Fiscului vor să se asigure că toţi patronii îşi plătesc taxele pentru banii câştigaţi. În vara anului trecut a fost operaţiunea Litoralul la terasele de la mare şi apoi Operaţunea Cristal, în angrouri.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: anaf amenda florarii saloane de frumusete