x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Angela Merkel sare in apararea industriei auto

Angela Merkel sare in apararea industriei auto

16 Mai 2018   •   12:39
Angela Merkel sare in apararea industriei auto

Gernania nu si-a propus să slăbească intr-atât industria auto - afectată de scandalul emisiilor - încât să devina incapabile de a investi în tehnologiile viitorului, a declarat cancelarul Angela Merkel.

 

Seful guvernuui de la Berlin a cerut Europei să sprijine dezvoltarea bateriilor şi a tehnologiilor software necesare pentru ca automobilele electrice să devină maşinile viitorului, in caz contrar Batranul continent riscand să-şi piardă capacităţile de producţie în favoarea Asiei şi Americii de Nord.

"Este responsabilitatea noastră să spunem industriei: e de datoria voastră să recâştigaţi încrederea pierdută", a lanat Merkel în Parlamentul Germaniei, pronunţându-se împotriva solicitarilor unor si atora de a spori povara asupra grupurilor auto obligându-i să adapteze vehiculele care produc emisii excesive.

În aprilie, ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, a cerut producătorilor auto să-l informeze în privinţa modului în care intenţionează să finalizeze până la sfârşitul anului actualizarea softului la motoarele diesel, pentru reducerea emisiilor.

Germania s-a angajat ca până la sfârşitul anului să actualizeze softul la aproximativ 5,3 milioane de maşini echipate cu motoare diesel, pentru a reduce emisiile poluante cu până la 30%."Perioada de timp expiră, îi voi crede pe cuvânt pe producători", a subliniat Scheuer. În februarie, un tribunal german a decis că oraşele din Germania pot interzice circulaţia celor mai poluante automobile diesel pe străzile lor.

Teama că aceste interdicţii vor fi puse în aplicare a dus la scăderea semnificativă a vânzărilor de autoturisme diesel pe cea mai mare piaţă auto din Europa. Industria auto germană, unde lucrează aproximativ 800.000 de angajaţi, este afectată de reacţia negativă faţă de automobilele echipate cu motoare diesel după ce, în luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante. Acest scandal s-a extins la nivelul întregii industrii şi a stimulat în alte ţări investiţiile în vehiculele electrice. AGERPRES

×