x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Antibiotice Iaşi a raportat un profit net în scădere cu 38,5% după primele trei luni

Antibiotice Iaşi a raportat un profit net în scădere cu 38,5% după primele trei luni

14 Mai 2018   •   21:15
Antibiotice Iaşi a raportat un profit net în scădere cu 38,5% după primele trei luni

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a raportat un profit net în scădere cu 38,5% în primele trei luni din acest an faţă de perioada similară a anului trecut, de la 5,3 milioane de lei la 31 martie 2017 la 3,26 milioane de lei în martie 2018, potrivit rezultatelor trimestriale transmise Bursei de Valori Bucureşti.

După primele trei luni ale acestui an, compania avea active totale de 607,7 milioane de lei, datorii totale de 187,8 milioane de lei şi capitaluri proprii de 419,8 milioane de lei.

Principalul producător de medicamente generice din România, compania Antibiotice SA a fost fondată în 1955 în luna decembrie, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul BVB. A fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în aprilie 1997.

Activitatea de bază a companiei este producţia de antiinfecţioase forme solide orale, Antibiotice fiind singura companie farmaceutică din România care divizează pulberi sterile pentru tratamente injectabile antiinfecţioase. Antibiotice SA din Iaşi este lider pentru producţia destinată spitalelor din România, are cea mai importantă cota pentru produsele topice (unguente, creme, geluri) pentru piaţa din România, dezvoltând în acelaşi timp şi un important segment de produse pentru sistemul cardiovascular, sistemul nervos central, dar şi oncologie.

La sfârşitul anului trecut, principalul acţionar al producătorului de medicamente era Ministerul Sănătăţii, cu 53,01% din acţiuni. SIF Oltenia deţinea 14,41% din capital. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Antibiotice Iasi