x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Antidumping - Ucrainenii exporta pe post de romani

Antidumping - Ucrainenii exporta pe post de romani

03 Iul 2004   •   00:00

Oficiului European de Lupta Anti-Frauda (OLAF) si vamesii romani au descoperit exporturi de sarma din Ucraina catre Spania care aveau declarata ca tara de provenienta Romania, in scopul evitarii taxelor antidumping aplicate de UE, a anuntat ANC.

Importurile de sarma din Ucraina sunt supuse unei taxe antidumping de 51,8%. Inspectorii vamali au efectuat verificari la cele doua firme care au facut obiectul solicitarii de asistenta din partea OLAF, respectiv Truform Investment Corporation, rezidenta in Bucuresti si Insulele Virgine Britanice, precum si Industria Sarmei din Campia Turzii. Daca, in cazul exporturilor derulate de Industria Sarmei, documentele erau reale, al doilea exportator nici nu a fost regasit ca firma inregistrata in Romania.

"Marfurile au fost exportate din Ucraina de firma Silur, documentele prezentate in tara de import fiind false", se arata intr-un comunicat ANC.

Autoritatile vamale din Spania au stabilit ca importatorul are de achitat o datorie vamala de aproximativ 150.000 euro, reprezentand taxele antidumping.

×
Subiecte în articol: economic