x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Anton: Doar Parlamentul poate modifica OUG 114

Anton: Doar Parlamentul poate modifica OUG 114

23 Aug 2019   •   10:58
Anton: Doar Parlamentul poate modifica OUG 114

Doar Parlamentul mai poate modifica Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 şi Legea offshore şi nu există niciun fel de intenţie la nivelul Guvernului de a face acest lucru, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton. Legea operaţiunilor petroliere offshore a fost aprobată de Parlament în toamna anului trecut, însă investitorii din Marea Neagră au cerut modificarea ei. 


„OUG 114 este în Parlament, în comisie şi toate amendamentele pe care şi noi, şi alţii, am fi dorit să le aducem la 114, respectiv OUG 19, sunt acolo. Deci este în puterea Parlamentului să o modifice”, a spus Anton.

Întrebat dacă Guvernul nu are niciun fel de intenţie de a modifica OUG 114 şi Legea offshore, ministrul Anton a răspuns: „Da, asta am spus”. 
 

Lucrurile stau la fel şi în ceea ce priveşte o eventuală modificare a Legii operaţiunilor petroliere offshore, a continuat el. „Pe partea de legislaţie offshore nu pot să vă spun, pentru că legislaţia... nu Guvernul modifică legislaţia offshore, ci Parlamentul. Dar, ceea ce vă pot spune este că Exxon a venit la Ministerul Energiei acum o lună de zile şi a cerut aprobare pentru a începe să construiască o staţie de comprimare a gazului imediat onshore, care nu foloseşte decât la comprimarea gazului pe care îl scoate din Marea Neagră”, a susţinut ministrul.

 

×