x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ASF promite „prime mai corecte”

ASF promite „prime mai corecte”

de Adrian Stoica    |    25 Oct 2016   •   16:33
ASF promite „prime mai corecte”

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a dat ieri ochii cu deputaţii din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare care au vrut să afle de la acesta ce se întâmplă cu tarifele RCA. Un scandal care pare fără sfârşit şi în care portofelele proprietarilor de maşini sunt prinse în menghina asigurătorilor.

Mişu Negriţoiu susţine că s-a ajuns la la o soluţie acceptabilă privind tarifele RCA şi acesta este "maximul pe care ASF l-a putut face". "Sperăm ca în următoarele două zile Guvernul să aprobe tarifele maximale pentru RCA. Există un consens în piaţă să mergem o perioadă pe tarifele maximale care nu sunt publice, pe motiv că nu au nicio valoare până ce nu sunt aprobate şi devin lege", a afirmat Negriţoiu în timpul audierii. Potrivit acestuia, pentru calculul tarifelor RCA au fost mai multe scenarii, mai ales în ceea ce priveşte cheltuielile de achiziţii şi administrare. "Ne-am hotărât să punem mai multă presiune pe acestea, am intervenit destul de brutal pe aceste cheltuieli, să ajungem la un nivel acceptabil pentru toată lumea", a explicat Negriţoiu, adăugând că s-a pus presiune pe cheltuieli din două motive. Pentru că este vorba de o perioadă limitată "şi toată lumea trebuie să facă eforturi" şi pentru că "din acest exerciţiu vor ieşi nişte prime mai corecte". 

Cred că am ajuns la o soluţie acceptabilă. Cred că a fost înţeles şi mecanismul, a fost un exerciţiu excepţional de transparenţă. Suntem la două zile sau mai multe să vedem aceste tarife pe care noi le-am calculat cu maximum de grijă faţă de asiguraţi, Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară a angajat şi un consultant independent pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele maximale.

×