x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asiguratorii se cearta cu Casa Nationala de Pensii

Asiguratorii se cearta cu Casa Nationala de Pensii

18 Noi 2004   •   00:00

Societatile de asigurare sunt nemultumite de prevederile Legii 346/2002 privind asigurarea impotriva accidentele de munca si bolilor profesionale, care urmeaza sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2005.

CATALIN BUDESCU

Faptul ca doar Casa Nationala de Pensii va avea drept de asigurator face ca societatile private din domeniu sa considere ca pe acest segment al asigurarilor nu va exista nici un fel de competitie. Mai mult, prevederea din lege, si anume "transparenta in utilizarea fondurilor", este pusa la indoiala de asiguratori. "La acest fond se plateste inca din 2003, sumele ajungand la un nivel de 0,1% din PIB-ul anului 2003 si la aceeasi valoare si din PIB-ul pe acest an", a declarat Tudor Moldovan, director general adjunct la Generali Asigurari.

440 MILIOANE DE EURO. Numarul societatilor de asigurari autorizate pentru a desfasura activitati pe piata asigurarilor din Romania, atat pe segmentul asigurarilor de viata, cat si pe cel al asigurarilor generale a ajuns la 38. La sfarsitul primelor sase luni ale anului 2004, primele brute subscrise de acestea au ajuns la valoarea de 440 milioane de euro. In Romania au dreptul sa incheie asigurari de viata un numar de 23 de societati. Cele mai mari cinci dintre ele detin circa 79,5% din intreaga piata. Totodata, in prima parte a anului in curs, piata asigurarilor de viata a crescut la o valoare de circa 87 de milioane de euro. Pe segmentul asigurarilor generale, primele cinci companii ca marime controleaza 67,9% din numarul total al politelor incheiate. Anul 2004 a adus si aici o crestere a valorii asigurarilor la aproximativ 354 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic asigurarilor