x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Atenţie la sistemele de pensii private! Mesajul îngrijorător al unui important bancher

Atenţie la sistemele de pensii private! Mesajul îngrijorător al unui important bancher

19 Mai 2016   •   15:07
Atenţie la sistemele de pensii private! Mesajul îngrijorător al unui important bancher

Sistemele de pensii sunt din ce în ce mai greu de înţeles, iar oamenilor le este greu să estimeze câţi bani ar trebui să economisească pentru a avea o bătrâneţe lipsită de griji.

Marea Britanie ilustrează cel mai bine această situaţie. Andy Haldane, unul din cei mai importanţi reprezentaţi ai Bank of England (Banca Centrală a Angliei), a afirmat că încrederea consumatorilor în industria financiară a fost deteriorată deorece sistemul de pensii  „nu are nicio logică”.

Acesta a mai adăugat că băncile ar trebui să folosească mai puţini termeni specifici şi să le vorbească clienţilor clar, pe înţelesul lor.

În prezent, pensiile produc multă confuzie în rândul cetăţenilor Marii Britanii, sondajele de opinie arătând că şase din zece oameni simt că nu au suficiente informaţii atunci când aleg un fond de pensii.

Un raport de 600 de pagini a arătat că britanicii ar trebui să economisească o sumă de două ori mai mare faţă de până acum pentru a-şi asigura un trai decent la bătrâneţe, informează telegraph.co.uk.

„Am o oarecare experienţă în domeniu şi cu toate acestea nu pot da o explicaţie  pentru modalitatea în care se calculează pensiile. M-am consultat cu mai mulţi specialişti din domeniu şi mi-au confirmat acest lucru: că nu înţeleg nimic. Este o bază de informaţii mult prea săracă pentru un subiect atât de important cum e planningul financiar”, a afirmat Haldane. 

×
Subiecte în articol: fond de pensii