x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avioanele private revin în atenţia oamenilor de afaceri români

Avioanele private revin în atenţia oamenilor de afaceri români

18 Dec 2017   •   12:44
Avioanele private revin în atenţia oamenilor de afaceri români

Piaţa vânzărilor şi închirierilor de avioane private a început să fie din nou de interes pentru oamenii de afaceri din România, numărul persoanelor care călătoresc în acest mod având un trend ascendent faţă de anul anterior, potrivit Private Jets Europe, divizia de brokeraj business jets a Private Luxury Group.

 

"Diferenţa fata de anii anteriori, în special dacă facem referire la clienţii români, constă în schimbarea comportamentului de cumpărare al celor care accesează acest tip de servicii. Aceştia sunt mai selectivi şi nu mai iau decizii imediate, cunosc mai bine piaţa, în special în ceea ce priveşte preţul şi serviciile incluse", a declarat Gabriela Grigorescu, director Private Jets Europe.

Închirierea unui business jet, in funcţie de mai multe variabile, printre care tipul aeronavei, an de fabricaţie şi servicii incluse, variază între 1.500 şi 8.000 de euro pentru fiecare oră de zbor. Un zbor dus-întors pe rutele interne variază între 5.000-8.000 de euro, în timp ce o călătorie nonstop dus-întors pe ruta Bucureşti-Dubai poate costa 60.000 - 70.000 de euro cu un avion super midsize, tip Gulfstream G280.

Cele mai populare modele de aeronave de acest gen aparţin companiilor Gulfstream Aerospace, Bombardier Aerospace, Cessna-Textron Aviation, Embraer şi Dassault Falcon. Pasagerii ce urcă la bordul acestor aeronave beneficiază de confort şi siguranţă sporite, aparatură de ultimă generaţie, unele dintre cele mai recente şi sofisticate aeronave dispunând chiar de sisteme de telemedicină Tempus IC - un dispozitiv care, în eventualitatea producerii unei urgenţe medicale, foloseşte sistemele de comunicare prin satelit disponibile la bordul avionului pentru a se conecta cu doctorii aflaţi la sol.

Aeronavele private de acest tip au, în general, între 5 şi 12 locuri, însă cele mai mari pot prelua la bord şi 20 de pasageri.

Gulfstream Aerospace, principalul producător de avioane private de lux, consideră piaţa românească atractivă. Cel mai mai mare, mai luxos şi mai rapid avion privat din lume, Gulfstream G650, a fost prezentat recent la Bucureşti în cadrul evenimentului Luxury meets Luxury by Idea Events. Un astfel de avion poate zbura non-stop distanţe de până la 12.900 km, costul unei astfel de aeronave ridicându-se la circa 65 de milioane de dolari, livrarea acestuia poate dura până la 3 ani. Propulsat de două motoare Rolls-Royce, avionul atinge o viteză apropiată de cea a sunetului şi poate urca până la o altitudine de 15.545 metri.

Destinaţiile cele mai frecventate de românii care folosesc avioanele private sunt Nisa, Londra, Moscova, Paris, Berlin, dar şi Dubai, Hong Kong sau New York. AGERPRES.

×