x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bodog: Dosarul pentru găzduirea EMA - competitiv; România a asigurat pentru cetăţenii ei medicamente de calitate

Bodog: Dosarul pentru găzduirea EMA - competitiv; România a asigurat pentru cetăţenii ei medicamente de calitate

08 Sep 2017   •   19:16
Bodog: Dosarul pentru găzduirea EMA - competitiv; România a asigurat pentru cetăţenii ei medicamente de calitate

Dosarul ţării noastre pentru găzduirea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) este unul competitiv, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, precizând, în context, că România a asigurat de fiecare dată pentru cetăţenii ei medicamente de calitate. 

Dosarul de candidatură al României pentru relocarea EMA a fost coordonat de către Ministerul Sănătăţii, prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM). 

Bodog a calificat această candidatură drept un "proiect de ţară" şi a spus că acesta este "un dosar competitiv, care reprezintă România". 

"Eu cred că România merită să găzduiască Agenţia Europeană a Medicamentului, suntem pregătiţi pentru asta, avem o experienţă de cel puţin 50 de ani în acest domeniu. România a asigurat de fiecare dată pentru cetăţenii ei medicamente de calitate, aparatură medicală de calitate şi dispozitive medicale de calitate, graţie eforturilor şi graţie calificării specialiştilor noştri din domeniul Agenţiei Naţionale a Medicamentului", a susţinut ministrul Sănătăţii. 

Potrivit acestuia, în contextul discuţiilor pe această temă, el şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vor primi vizita ministrului italian al Sănătăţii. 

"Este un proces elaborat, este un proces de lungă durată şi eu cred că România are o şansă importantă de care trebuie să profităm cu toţii", a punctat Bodog. 

Şi preşedintele ANMDM, Nicolae Fotin, a vorbit despre importanţa candidaturii. "România merită să aibă această agenţie pe teritoriul ei", a evidenţiat Fotin. 

Ţara care va găzdui această agenţie - care îşi schimbă sediul de la Londra, după Brexit - va fi votată în noiembrie. AGERPRES

×