x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Brexit: Britanicii ar putea pretinde mii de sticle de vin!

Brexit: Britanicii ar putea pretinde mii de sticle de vin!

18 Dec 2017   •   08:15
Brexit: Britanicii ar putea pretinde mii de sticle de vin!

Ce ar putea insemna despartirea Marii Britanii de Uniunea Europeana pentru colectia de vinuri a UE? Cele 28 de state membre detin 42.000 de sticle depozitate in crame, iar politicienii englezi pro-Brexit cer Londrei sa recupereze partea ei dupa iesirea din blocul comunitar.

 

Potrivit Daily Mail, deputatul conservator Sir Edward Leigh a ridicat aceasta problema in Parlament. “Se spune ca Uniunea Europeana are peste 42.000 de sticle, iar vinul, la fel ca operele de arta, are valoare, adica peste 13 milioane de lire sterline, despre care se poate spune, metaforic vorbind, ca au furate de capitalele europene”.

“Dupa iesirea noastra din UE, ne poate promite ministrul ca va prelua controlul asupra acestor crame, pentru a nu-l lasa pe Juncker sa profite?”, a intrebat deputatul, referindu-se la presedintele Comisiei europene, Jean-Claude Juncker.

Ministrul Brexitului, Robin Walker, a raspuns ca guvernul va examina problema vinului, dar si a altor chestiuni care trebuie reglementate cu UE. “Sir Edward Giles a ridicat trei probleme foarte interesante – baza legala a acestor bunuri si a datoriilor au fost analizate si luate in calcul in acordul general”, a spus el.

 

Potrivit The Telegraph, in tentativa ei de “a prelua controlul”, Marea Britanie intentioneaza sa ceara 5.000 de sticle de vin si 250 de sticle de bauturi spirtoase, precum si echivalentul a 2,25 milioane de euro, contravaloarea operelor de arta detinute de UE.

 

×