x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursa - Cotatiile revin la normalitate

Bursa - Cotatiile revin la normalitate

02 Dec 2004   •   00:00

Dezvoltarea pietei de capital romanesti o expune mai mult la tulburarile "pietei" politice. Operatorii de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) spun ca sensibilitatea acesteia la declaratiile electorale din ultimele zile este un semn de maturitate.

"Piata s-a dezvoltat in ultimii ani, au aparut investitori straini noi, cu interese serioase care depasesc nivelul speculatiilor", spune Alin Brendea, directorul de operatiuni al Prime Transaction. El crede ca Bursa a trecut de faza in care, orice s-ar fi intamplat pe scena politica, tranzactiile nu ar fi fost afectate.

CRESTERE. Marti, dupa ce candidatul la presedintie al Aliantei D.A. a cerut anularea alegerilor, indicele BET pierduse 1% in cateva minute. "Dupa reactia fireasca din 30 noiembrie, reluarea tranzactiilor de azi (ieri - n.r.) consemneaza revenirea la normal", spune Alin Brendea. Volumele de actiuni BRD scoase pe piata pe o tendinta ascendenta sunt bune si, in plus, presiunea mare de cumparare pe cursul actiunilor Rompetrol Rafinare Constanta (Petromidia, cu simbol bursier RRC) arata un interes sporit al investitorilor." Ieri la pranz, BRD recuperase pierderea de marti si castigase si ceva in plus, ajungand la 34.700 de lei, pe o crestere de 4,2%. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic