x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

19 Noi 2004   •   00:00

20 noiembrie 2004
COMPANIE SELECTA. Al treilea producator ca marime din lume, SAB Miller a anuntat o sporire cu 80% a profitului datorita cresterii cererii din Statele Unite si Africa de Sud. La vanzari de 7,18 miliarde dolari, castigul companiei inainte de impozitare s-a ridicat la 1,2 miliarde dolari. Cererea in scadere din Europa Occidentala este contrabalansata de China si Europa de Est. "Firma a continuat sa dezvolte afacerea cu achizitii in China si Romania si a facut investitii importante in marci, pentru dezvoltarea canalelor de distributie si in infrastructura de producere a berii", a declarat presedintele Graham Mackay.

FINANTARI AGRICOLE. Derularea proiectului finantat din Fondul International de Dezvoltare Agricola (FIDA) in cele 15 judete cu zona montana se desfasoara conform programului stabilit, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii. Pana la sfarsitul lunii octombrie 2004 au fost finantate 599 proiecte, valoarea creditelor fiind de peste 7,6 milioane dolari. De asemenea, au fost acordate credite de 623.739 dolari in vederea cofinantarii programului SAPARD. Domeniile finantate in cadrul proiectului FIDA sunt agricultura (cumparari de animale, cumparari de utilaje, construire adaposturi pentru animale) - 475 proiecte, industrie alimentara (procesare lapte, procesare carne, morarit, panificatie) - 20 proiecte, industrie mica - 75 proiecte, agroturism - 29 proiecte.

FABRICA DE ACID. Grupul Rompetrol va investi, anul viitor, 25 milioane dolari pentru constructia unei fabrici de acid sulfuric la Navodari, pe platforma Petromidia, principala rafinarie a companiei, a declarat presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu. El a precizat ca investitiile la Petromidia nu se vor limita la suma mimima prevazuta in contractul de privatizare, respectiv 20 de milioane de dolari. Conducerea Rompetrol a inaugurat, joi, centrul de comanda si control de pe platforma Petromidia, parte a unei investitii de circa 33 milioane de dolari. Contractorul general al proiectului, initiat in urma cu doi ani, Rominserv, este firma de servicii industriale a grupului.

CRESTERE. Compania Medicover Romania a incheiat primele noua luni ale anului cu venituri de 3 milioane euro, cu 21% peste nivelul consemnat in perioada similara din 2003, incasarile din trimestrul trei fiind de 1,1 milioane euro. Numarul de clienti ai Medicover Romania a crescut pentru al patrulea trimestru consecutiv, ajungand la sfarsitul lunii septembrie la 22.500, cu 67% mai multi decat anul trecut.

×
Subiecte în articol: economic dolari