x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

19 Noi 2004   •   00:00

19 noiembrie 2004
UN MILIARD. In primele 10 luni ale anului, la Bursa Romana de Marfuri (BRM) si prin cele 9 terminale din teritoriu s-au organizat mai mult de 1.300 de proceduri prin care s-au tranzactionat produse si servicii de peste 1 miliard de dolari. Ringul central a organizat 630 de licitatii si a adjudecat grosul, de 988 milioane dolari, potrivit unui comunicat al BRM, iar dintre terminale, cel de la Cluj s-a remarcat cu o valoare de tranzactionare de 10,3 milioane dolari si cu 182 de licitatii organizate. Este urmat de cel de la Iasi (7 milioane) si de cel de la Constanta (5,3 milioane dolari). Autoritatile au beneficiat de diferente favorabile de pret de 37,7 milioane dolari, datorita mecanismului de licitare. (Adrian N. Ionescu)

PUIETI PENTRU IORDANIA. Douazeci de mii de puieti din diferite specii, printre care cateva sute de stejari rosii din plantatiile maramuresene, vor oferi in curand racoare si umbra oamenilor care traiesc la marginea desertului, fiind cumparati de Regatul Hasemit al Iordaniei. Cu cativa ani in urma, seful de atunci al familiei regale hasemite a ramas fermecat de arborii din Romania. Stejarii au intre cinci si sapte ani, iar o bucata, cu transportul inclus, costa un milion de lei. Arborii vor pleca din tara cu vaporul.

INVESTITII. Quadrant Amroq Beverages (QAB), compania care imbuteliaza si vinde Pepsi in Romania, are planificate pentru anul viitor investitii de 8 milioane de dolari, destinate, in principal, modernizarii capacitatilor de productie si a infrastructurii de distributie. De asemenea, o parte din fonduri vor fi alocate pentru dezvoltarea sistemului de distributie in vederea maririi parcului auto, precum si pentru achizitionarea de instalatii de refrigerare.

PROFIT. In pofida cresterii spectaculoase a pretului petrolului, Grupul Lufthansa inregistreaza un profit operational de 218 milioane euro in cel de-al treilea trimestru din 2004. Pentru tot anul 2004, consiliul executiv estimeaza un profit operational de circa 300 milioane euro. In perioada ianuarie-septembrie, Lufthansa a avut un venit de 12,7 miliarde euro, cu 7,7% mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Venitul provenit din trafic aerian a crescut cu 13%, totalizand 9,7 miliarde euro.

×
Subiecte în articol: economic milioane