x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cadastrul rural va fi gratuit

Cadastrul rural va fi gratuit

de Elena Stan    |    12 Oct 2014   •   17:11
Cadastrul rural va fi gratuit

Guvernul s-a angajat ca, odată cu deschiderea Programului Operaţional Regional, să se înceapă realizarea cadastrului gratuit, iar obiectivul primordial trebuie să fie înfăptuirea cadastrului rural, a declarat vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru următorii şapte ani, prin POR, este prevăzută o sumă de 250 de milioane de euro pentru realizarea cadastrului.

“În următorii şapte ani de zile, prin POR, o sumă de 250 de milioane de euro a fost alocată pentru realizarea cadastrului. Eu sper să se înceapă cu cadastrul rural, pentru că acolo avem nevoia cea mai mare şi din perspectiva liberalizării funciare, dar şi din perspectiva strategiei pe care o avem pentru comasarea terenurilor”, a spus Constantin.

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan, a afirmat că realizarea integrală a cadastrului necesită un miliard de euro şi o perioadă cel puţin 10 ani.

Preşedintele Agriculture Taskforce din Coaliţia pentru Dezvoltarea României, Nadia Crişan, consideră că niciun investitor nu va avea niciun interes dacă terenurile agricole din România nu sunt înregistrate şi întabulate.

×
Subiecte în articol: cadastru rural