x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Când va fi gata bugetul de stat pe 2022. Ce spune Florin Cîțu

Când va fi gata bugetul de stat pe 2022. Ce spune Florin Cîțu

07 Dec 2021   •   13:19
Când va fi gata bugetul de stat pe 2022. Ce spune Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor nu a prezentat în coaliție o variantă de buget de stat pentru anul 2022, spune președintele PNL, Florin Cîțu. El neagă existența unor poziții antagonice PNL-PSD și precizează că reducerea deficitului bugetar a fost convenită cu reprezentanții Comisiei Europene.

„Vom vedea care este varianta de buget, nu avem astăzi”, a spus acesta.

El punctează că ministrul Finanţelor nu a venit în coaliţie cu această propunere de buget.

Despre discuţiile din interiorul coaliţiei, Cîţu a arătat că „nu sunt niciun fel de poziţii antagonice”.

„Ne-am asumat deficitul bugetar. Această reducere a deficitului bugetar nu este un lucru pe care noi l-am scos dintr-o cutie. Nu. Este o strategie pe care am discutat-o cu Comisia Europeană, cu partenerii internaţionali, o strategie care a fost acceptată și a fost premiată de agenţiile de rating”, a spus el.

Despre deficitul bugetar, Florin Cîţu a declarat că se pot face mai multe lucruri, fie Ministerul Finanţelor să găsească resurse suplimentare de venituri, fie să se facă o colectare mai mare.

„Anul trecut a crescut colectarea. În 2021 a crescut colectarea. Veniturile sunt mai mari cu 20 miliarde lei faţă de începutul anului. Conformarea voluntară a crescut și nu au crescut taxele. Deci se poate. Avem dividende de la companiile de energie”, a mai spus Cîţu.

 

 

×
Subiecte în articol: buget florin citu