x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cât petrec românii în trafic spre locul de muncă

Cât petrec românii în trafic spre locul de muncă

21 Oct 2020   •   14:30
Cât petrec românii în trafic spre locul de muncă

Angajatii din statele membre UE ajungeau la serviciu în 25 de minute, anul trecut, românii petrecând în trafic un timp apropiat de media comunitar,ă care este de 27 de minute, arată Eurostat.

Cel mai puțin timp petrecut între casă și locul de muncă este al salariaților din Cipru, a căror deplasare durează 19 minute, Grecia cu 20 de mminute, Italia și Portugalia cu câte 21 de minute.

Cel mai mult timp petrec pe drumul spre locul de muncă, peresoanele din Letonia cu 33 de minute, apoi Ungara și Luxemburg cu câte 29 de minute. 

În 17 țări comunitare, printre care se află și România, durata medie a navetei de acasă la serviciu este între 24 şi 28 de minute.

61,3% dintre europenii care muncesc ajung la muncă în mai puțin de 30 de minute. 26,3% stau între 30 și 59 de minute în trafic și 8,1% ajung la 60 de minute. Cei mai fericiți sunt doar 4,3% dintre europeni pentru că aceștia lucrează de acasă. 

Totodată, femeile salariate, singure și fără copii, își pierd mai mult timp în trafic decât cele singure dar care au copii. În Croația 26 de minute petrec pe drum cele din prima categorie, față de 17 minute, celelalte. Germania 26 față de 22 de minute, Letonia 31 comparativ cu  27 minute şi Grecia 22 versus 18 minute).

Același decalaj este și pentru bărbații din 6 țări membre, respectiv Letonia, Ungaria, Olanda, Cehia, România şi Spania.

×
Subiecte în articol: salariaţi angajati loc e munca trafic