x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CCR a desfiinţat conversia creditelor în franci

CCR a desfiinţat conversia creditelor în franci

de Daniela Ivan    |    08 Feb 2017   •   12:10
CCR a desfiinţat conversia creditelor în franci
Sursa foto: Victor Stroe

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis ieri că este neconstituţional proiectul de lege referitor la conversia creditelor în franci elveţieni. Avocatul Gheorghe Piperea spune că  motivarea CCR este o invenţie, iar efectul-multiplicarea cazurilor de dare în plată

"Curtea a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a hotărât că legea este neconstituţională cel puţin din două mari motive”, a spus şeful CCR, Valer Dorneanu. Acesta a precizat că legea încalcă grav principiului bicameralismului, în sensul că de la propunerea legislativă care a început la Senat şi până la actul adoptat de Camera decizională există o diferenţă substanţială. Al doilea motiv este că s-a considerat că soluţia pe care a adoptat-o Camera Deputaţilor de reconversie la data încheierii contractului este greşită şi nu corespunde unor directive europene.

Întrebat ce se întâmplă acum, după declararea ca neconstituţională a Legii conversiei creditelor în franci elveţieni, Dorneanu a spus: "conversia se face la data conversiei, nu la data încheierii contractelor de credit. Se aplică legislaţia veche ".

Românii se reîntorc la negocieri cu băncile sau la acțiuni în instanță

×