x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CE pune lupa pe practicile neloiale ale marilor retaileri agroalimentari

CE pune lupa pe practicile neloiale ale marilor retaileri agroalimentari

de Adrian Stoica    |    17 Aug 2017   •   16:45
CE pune lupa pe practicile neloiale ale marilor retaileri agroalimentari
Sursa foto: DIANA OROS

Comisia Europeană a anunţat că va demarat o procedură de consultare publică la nivel european privind modul în care lanţul de aprovizionare cu alimente din UE poate deveni mai echitabil, se precizează într-un comunicat al executivului comunitar.

 

Agricultorii şi, în general, cei interesaţi vor putea să îşi exprime opiniile cu privire la funcţionarea lanţului de aprovizionare cu alimente în cadrul unei consultări online deschise până pe 17 noiembrie. Potrivit executivului comunitar, "există indicii că valoarea adaugată nu este distribuita în mod adecvat la toate nivelurile lanţului de aprovizionare cu alimente, în special din cauza diferenţelor în ceea ce priveşte puterea de negociere dintre operatorii mai mici şi, astfel, mai vulnerabili, în rândul cărora se numără agricultorii şi întreprinderile mici, şi partenerii lor comerciali care sunt mai puternici din punct de vedere economic şi foarte concentraţi". Prin această procedură, CE este interesată să colecteze opinii în scopul evaluării necesităţii şi utilităţii unor măsuri care ar putea fi luate la nivelul UE pentru a combate sau pentru a reglementa practicile comerciale neloiale legate de produsele agroalimentare.

 

Legea „51% produse româneşti în supermarketuri, ar trebui să-i protjeze pe producătorii autohtoni, dar în practică ea nu funcţionează

 

×