x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ai o Toyota Yaris, Auris, Corolla sau RAV4 produsă înainte de 2010? E foarte probabil să fii chemat la service

Ai o Toyota Yaris, Auris, Corolla sau RAV4 produsă înainte de 2010? E foarte probabil să fii chemat la service

10 Oct 2012   •   10:14
Ai o Toyota Yaris, Auris, Corolla sau RAV4 produsă înainte de 2010? E foarte probabil să fii chemat la service
Toyota va rechema în service 7,4 milioane de maşini la nivel global, pentru remedierea unei defecţiuni la butoanele de închidere electrică a geamurilor, a anunţat, miercuri, grupul nipon, citat de BBC News. E vorba de mașini fabricate în perioada 2005 - 2010.

Este cea mai mare operațiune de acest tip din istoria automobilelor. În 1996, Ford a rechemat în service-uri 8 milioane de autovehicule.

Numărul mașinilor Toyota din Europa rechemate la service este de 1,39 milioane.  Printre cele 14 modele care necesită remedierea defecţiunii se află Yaris, Auris, Corolla și RAV4, modele destul de populare și în România.

Toyota a rechemat circa 10 milioane de mașini în service, în perioada 2009 - 2010, pentru defecțiuni la sistemul de accelerație.
 
Reputația grupului nipon a fost serios afectată de aceste probleme în serie. Toyota a pierdut poziția de lider global în industria automobilelor, în favoarea VolksWagen, iar analiștii apreciază că declinul poate continua.

×