x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cîțu: Pensiile nu vor crește cu 40%

Cîțu: Pensiile nu vor crește cu 40%

de Valentin Gros22    |    22 Sep 2020   •   09:42
Cîțu: Pensiile nu vor crește cu 40%

„Nu vom permite în acest an o creştere a punctului de pensie peste ceea ce s-a putut face în acest moment. Rămâne aşa cum am stabilit la rectificarea bugetară”, a declarat ieri ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la evenimentul organizat de Bursa de Valori București (BVB), cu prilejul promovării pieței de capital românești la statutul de piață emergentă.

„Este mesajul şi de la domnul premier şi este şi mesajul pe care îl dau astăzi aici, pentru că nu trebuie să avem aceste îngrijorări pe piaţa de capital”, a mai spus Cîțu.

El a afirmat: „Guvernul a făcut un lucru care este unic în Uniunea Europeană, şi cred că în lume, să creşti cheltuielile cu pensiile, cu alocaţiile, într-un moment în care trecem prin cea mai mare criză economică”.

Valoarea punctului de pensie a fost majorat de la 1 septembrie 2020 cu 14%, de la 1.265 lei la 1.442 lei. Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au abrogat săptămâna trecută, printr-un amendament, articolul de lege care prevede această creștere, astfel că rămâne în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede o mărire de 40%. 

×