x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Compania Tarom are un nou director general

Compania Tarom are un nou director general

26 Mai 2016   •   22:54
Compania Tarom are un nou director general

Sorin Buşe a fost ales director general adjunct la Tarom şi va prelua prerogativele de director general al companiei până la selecţia unui nou manager, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

"Am primit de la Consiliul de Administraţie al companiei (Tarom n.r.) nişte veşti. S-a finalizat prima parte a procedurii de selecţie pe 109 (OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice n.r.). Au fost selectaţi adjunctul CEO-ului, domnul Sorin Buşe, directorul administrativ Paul Gurău, directorul de marketing Costin Ciotec şi directorul tehnic Dorin Necula. Urmează aşa cum scrie acolo selectarea directorului general care se face obligatoriu printr-o firmă de recrutare. Până atunci, din câte am înţeles, din cei deja selectaţi, cel mai probabil Sorin Buşe, pentru că este şi decizia Consiliului de Administraţie, va prelua prerogativele de director general", a spus Dan Costescu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Costescu a afirmat că Ministerul Transporturilor şi companiile lui trebuie să "înceapă să fure manageri şi personal de la companiile private aşa cum acestea au făcut ani la rândul de la companiile de stat".

Şeful de la Transporturi consideră că experienţa cu un singur manager numit prin procedurile prevăzute de OUG 109 nu duce întotdeauna la succes şi că sunt sisteme greu de reformat, care nu pot fi realizate cu un singur om, existând astfel riscul ca "acesta să fie absorbit de către sistem, oricât de bun ar fi".

Adunarea Generală a Acţionarilor companiei TAROM a decis, cu unanimitate de voturi, revocarea lui Christian Heinzmann şi a lui Tiberiu Ţiclea din calitatea de administratori, anunţat compania în 10 mai.

"În şedinţa din 6 mai a.c., Adunarea Generală a Acţionarilor companiei TAROM a decis, cu unanimitate de voturi exprimate prin vot secret, revocarea lui Christian Edouard Heinzmann şi a lui Tiberiu Ţiclea din calitatea de administratori", spune TAROM.

Potrivit sursei citate, decizia a venit în urma informării primite de la Consiliul de Administraţie al companiei TAROM, în baza faptelor ce ţin de neîndeplinirea unor cerinţe legale, a unor măsuri prevăzute în contractul de mandat sau în Planul de administrare al companiei.

"În cadrul aceleiaşi şedinţe, Adunarea Generală a Acţionarilor a luat act de Hotărârea Consiliului de Administraţie TAROM nr. 7/2016, prin care domnii Christian Edouard Heinzmann şi Tiberiu Ţiclea au fost revocaţi din funcţiile de Director General - CEO, respectiv Director General Administrativ - CAO", se menţionează în comunicatul semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie TAROM, Radu Florescu.

Sursa: AGERPRES

×