x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Companiile nu sunt pregătite pentru noua economie a energiei

Companiile nu sunt pregătite pentru noua economie a energiei

14 Feb 2018   •   15:00
Companiile nu sunt pregătite pentru noua economie a energiei

Cele mai multe organizaţii se simt pregătite pentru un viitor descentralizat, fără emisii de carbon şi digitalizat, însă o mare parte dintre ele nu iau măsurile necesare pentru a integra şi a implementa programele de energie şi sustenabilitate, reiese dintr-un studiu Schneider Electric.

 

Potrivit documentului,  81% dintre companii au făcut îmbunătăţiri în domeniul energiei sau au în plan să facă, dar cel mult 30% au în vedere noi oportunităţi, cum ar fi microreţelele şi adaptarea la cerere.

Un procent de 85% dintre respondenţi susţin că la ei în companie se iau măsuri în următorii trei ani pentru a menţine planurile de reducere a emisiilor de carbon la nivelul liderilor din industrie. Proiectele iniţiate sau în dezvoltare, sunt axate mai ales pe gestionarea responsabilă a energiei, a apei şi a deşeurilor. În afara surselor regenerabile, doar o mică parte dintre organizaţiile participante la studiu implementează strategii mai avansate şi tehnologii pentru administrarea energiei şi a emisiilor.

Conform studiului, doar 23% dintre respondenţi au strategii de management al cererii sau urmăresc să aibă în viitorul apropiat. O piedică importantă împotriva progresului ar putea fi insuficienta aliniere internă. 61% dintre respondenţi au spus că deciziile privind energia şi sustenabilitatea din organizaţiile lor nu sunt coordonate în mod fericit în cadrul echipelor şi departamentelor relevante, ceea ce este cu atât mai adevărat pentru bunurile de consum şi companiile industriale. În plus, acelaşi număr de respondenţi au spus că absenţa cooperării este o problemă.

Studiul a fost derulat de GreenBiz Research în rândul a 236 de companii din lume, pentru a identifica modul în care companiile dezvoltă strategii în domeniul energiei şi al mediului, colectează şi transmit datele şi îşi coordonează departamentele. AGERPRES

×
Subiecte în articol: companii energie politici emisii co2 cerere