x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Creşterea economică va încetini

Creşterea economică va încetini

de Daniela Ivan    |    03 Feb 2017   •   20:48
Creşterea economică va încetini
Sursa foto: Crocodile Images/Getty Images/F1online RF

Estimările Coface nu sunt la fel de optimiste precum cele ale Comisiei Naţionale de Prognoză. Creşterea economică a României va încetini, în 2017, la 3,6% de la 4,6% în 2016, fiind una dintre puţinele ţări din regiune care se va confrunta cu o astfel de evoluţie, iar deficitul bugetar va creşte la 3,5% din PIB în acest an de la 2,6% anul trecut, susţine Eugen Anicescu, country manager Coface România.

Totodată, reprezentanţii Coface se aşteaptă la o inflaţie de 1% în prima jumătate a acestui an şi de 2% la finalul anului, după deflaţie în 2016, având în vedere că impactul reducerii TVA cu un punct procentual va fi mult mai mic decât cel de anul trecut, când TVA s-a redus cu patru puncte procentuale.

În plus, actualele evenimentele de pe scena politică românească, neanticipate, ar putea determina investitorii să îşi amâne decizia de a veni în România. "Am primit ieri câteva telefoane din partea unor fonduri de investiţii internaţionale, care îşi arătau îngrijorarea vizavi de ceea ce se întâmplă în perioada următoare ", a declarat Iancu Guda , economist-şef în cadrul Coface România. (D.Ivan)

×