x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum ne verificăm contribuțiile la pensie

Cum ne verificăm contribuțiile la pensie

18 Iun 2018   •   14:04
Cum ne verificăm contribuțiile la pensie

Orice contribuabil își poate verifica foarte ușor și rapid plata contribuțiilor la sistemul de pensii. Dacă până acum era foarte dificil de aflat cât și mai ales dacă au fost plătite aceste contribuții de care depinde valoarea penisiei din sistemul public, astăzi există posibilitatea ca fiecare contribuabil să-și creeze un cont personal pe portalul Casei Naționale de Pensii www.cnpp.ro, astfel încât să aibă oricând acces la toate informațiile care-l interesează. Pentru crearea unui cont online, vizitatorii trebuie să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a siteului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont. Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare a contului. Structura formularului include Nume şi prenume, CNP, Adresa de e-mail, Act de identitate, Adresa de domiciliu. Formularul completat se printează, pentru a putea fi semnat olograf în original, pe hârtie. Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la oricare casă teritorială de pensii, împreună cu actul de identitate în original şi copie sau, după caz, cu documentele justificative în original şi copie, pentru fiecare persoană căreia îi va administra contul.

Cererea va fi procesată şi aprobată la nivelul casei teritoriale de pensii. După aprobare, datele de acces (nume utilizator şi parolă) solicitantului, sunt transmise pe e-mailul specificat de solicitant, în cerere.

 

Pilonul II

Datele pe care le pot găsi contribuabilii pe site-ul CNPP includ și pilonul II de pensii. Cei care doresc să evalueze importanța acestui tip de contribuție la pensia privată, pentru a decide dacă o doresc și pentru viitor sau nu, își pot calcula sumele colectate până în prezent, dar și suma pe care o vor avea la vârsta pensionării. De asemenea, site-ul casei de pensii conține și explicații în legătură cu felul în care se calculează punctajul pentru pensie și vârsta de pensionare.

×