x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum pot folosi companiile banii obținuți din granturi

Cum pot folosi companiile banii obținuți din granturi

14 Ian 2021   •   13:36
Cum pot folosi companiile banii obținuți din granturi

Beneficiarii de granturi pot folosi sumele de bani pentru acoperirea mai multor cheltuieli. Astfel, pot fi achitate impozite și taxe către bugetul de stat, inclusiv contribuțiile salariale, precum CAS și CASS, impozitul pe dividende, pe venitul microîntreprinderilor, pe profit, dar nu sunt elibigile  la plată taxele și impozitele la bugetul local și nici amenzile, după cum arată Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. 

Sunt considerate datorii la bugetul de stat sumele deja declarate, iar plățile în avans nu pot fi considerate cheltuieli eligibile.

Totodată, pot fi plătite și datoriile curente și restante către furnizori, dar și cheltuielile cu achiziția de echipamente și tehnologii necesare pentru desfășurarea activității. Chiriile pentru sediul social al firmei sau pentru punctul de lucru unde își desfășoară activitatea sunt și ele eligibile. 

Plata combustibilului folosit de către autovehiculele companiei se pot achita din banii de granturi, care sunt considerate cheltuieli cu materia primă. 

Pentru a se renunța la un microgrant care a fost deja încasat, se depune cerere de renunțare la AIMMAIP, iar aceasta va demara procedurile de retur.

Companiile nu sunt obligate să informeze public despre accesarea / utilizarea fondurilor.

O veste bună este faptul că un IMM care a beneficiat de șomaj tehnic pentru angajați în peerioada pandemiei de coronavirus, poate accesa și sprijin financiar din fonduri nerambursabile. 

 

 

×
Subiecte în articol: granturi