x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să depui online Declaraţia unică

Cum să depui online Declaraţia unică

de Daniela Ivan    |    11 Iun 2018   •   15:03
Cum să depui online Declaraţia unică

Dacă vreţi să scăpaţi de cozile de la secţiile financiare şi să trimiteţi de acasă Declaraţia unică puteţi să faceţi gratuit acest lucru stând comod în faţa computerului.

Primul pas este să vă înscrieţi în Spațiul Privat Virtual (SPV) al ANAF cu ajutorul informaţiilor pe care Ministerul Finanțelor Publice vi le-a transmis prin Poştă prin intermediul unei scrisori personalizate. Dacă nu aţi primit această scrisoare trebuie să sunaţi la ANAF sau să mergeţi să vă luaţi codul de înregistrare în SPV.

După ce vă înregistraţi aveţi opţiunea de a completa singuri Declaraţia unică prin descărcarea formularul PDF sau să solicitaţi precompletarea acestuia cu datele existente în bazele de date de la ANAF. În situaţia în care solicitaţi precompletarea formularului, aveţi obligaţia de a verifica şi modifica în mod corespunzător datele precompletate. Indiferent de varianta aleasă este necesar  să apasaţi butonul de validare, iar dacă primiţi erori de validare, trebuie să corectaţi datele înscrise, apoi să validaţi din nou formularul şi apoi să îl salvaţi.Ulterior salvarii, veti alege formularul prin apasarea butonului "Alege fişier" şi îl transmiteţi prin apăsarea butonului "Transmitere declaraţie". Dacă depunerea se face cu succes, veţi primi index-ul de depunere. În secţiunea Mesaje, veţi primi recipisa cu rezultatul depunerii, precum şi Declaraţia transmisă, semantă cu certificatul digital al MFP. Specialiştii de la Finnaţe vă recomnadă să descărcaţi aceste documente în propriul calculator fiindcă sunt disponibile în secţiunea Mesaje doar 60 de zile de la publicare. 

 

Prin intermediul SPV se poate accesa situația fiscală personală și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile.

 

Paşii de urmat pentru înscrierea în Spaţiul Virtual

Pentru a vă înscrie în SPV  trebuie să completaţi formularul web disponibil pe portalul ANAF în secțiunea ”Spațiul Privat Virtual” → ”Înregistrare utilizatori persoane fizice şi juridice” → ”Persoane fizice/Înregistrare utilizatori”.  Aici vi se cer câteva informaţii pentru a putea fi identificaţi:

1.      Numărul documentului  înscris în partea stângă-sus a primei pagini a scrisorii primite de la Finanţe;

2.      Codul Numeric Personal (CNP);

3.      Seria și numărul actului de identitate;

4.      Adresa de e-mail proprie;

5.      Numărul telefonului mobil personal;

6.      Un nume de utilizator ales pentru autentificarea în SPV;

7.      O parolă necesară autentificării în SPV;

 

Cei care depun Declaraţia online beneficiază de o reducere de 5% din suma datorată ANAF. În plus, cei care plătesc anticipat până la finalul anului mai beneficiază de o reducere cu încă 5%.

 

×