x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să ne ferim de capcanele care ne pândesc pe net

Cum să ne ferim de capcanele care ne pândesc pe net

de Daniela Ivan    |    16 Mar 2017   •   20:00
Cum să ne ferim de capcanele care ne pândesc pe net
Sursa foto: serpeblu/Getty Images/iStockphoto

Trei din zece români au fost victime ale atacurilor informatice, iar şapte din zece români se simt vulnerabili în faţa hackerilor, potrivit sondajului „Siguranţa pe Internet”. Intrăm zilnic pe zeci de site-uri, downloadăm filme, socializăm pe Facebook, Instagram sau pe Twitter, dar nu ne gândim la pericolele la care ne expunem.

 

Peste 70% dintre respondenţi admit că au divulgat informaţii personale prin e-mail, iar 30% dintre aceştia susţin că au fost victime ale atacurilor informatice. Cât despre situaţiile la care se simt cel mai expuşi, 82% dintre participanţii la sondaje au menţionat riscul de infectare cu viruşi şi programe malware, iar 56% au menţionat furtul de date personale. Atacatorii au devenit din ce în ce mai rafinați și își păcălesc victimele trimițându-le tot felul de e-mail-uri: că un primit un pachet, că trebuie să plătească penalizări, că trebuie să introducă diverse parole pentru a nu li se bloca diferite conturi. Pentru a-i ajuta pe oameni să se protejeze în fața acestor atacuri, StarTech Team a lansat site-ul sigurantapenet.ro.„ Utilizatorii vor afla cum acţionează hackerii, care sunt vulnerabilităţile la care se expun copiii pe Internet şi programele dăunătoare pe care le folosesc zilnic”, spune Bogdan Tudor, CEO StarTech Team.

Hackerii vă pot şterge toate fotografiile pe care le aveți în calculator. Pentru a le recupera trebuie să plătiţi 500 de dolari.

×