x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dacia vrea să vândă în Belgia o ediţie specială a modelului Duster

Dacia vrea să vândă în Belgia o ediţie specială a modelului Duster

26 Feb 2013   •   12:40
Dacia vrea să vândă în Belgia o ediţie specială a modelului Duster
Producătorul auto român Dacia a anunţat că intenţionează să introducă o ediţie specială a modelului Duster în Belgia, numit 'Adventure Edition'.

Dacia Duster a avut succes în ultimii ani şi a fost concepută pentru a îmbunătăţi imaginea Dacia, dar există zvonuri că la Salonul Auto de la Geneva va fi prezentată o versiune îmbunătăţită a modelului Duster şi de aceea compania vrea să vândă urgent cât mai multe unităţi. De aceea probabil a fost lansată 'Dacia Duster Adventure Edition' care va fi iniţial introdusă în Belgia.

Dacia a anunţat că la început modelul va fi disponibil numai la Dacia Cherry Club şi-i vor fi adăugate câteva caracteristici interesante. Detaliile privind preţul modelului vor fi anunţate în curând.

Modelul Dacia Duster a fost lansat în martie 2010 la Salonul Auto de la Geneva, iar raportul calitate/preţ/prestaţii i-a adus numeroase premii acordate de profesionişti ai domeniului auto.

De altfel, modelul a fost ales 'Maşina Anului 2011' în România şi Croaţia, a obţinut trofeele 'SUV-ul Anului 2011' în România, 'Autobest 2011', 'Cel mai 4x4 al anului 2012' în Franţa, 'Argus' (la categoria vehicule de familie) în Franţa, precum şi titlul de 'Campion la Valoarea Reziduală 2011' în Germania.

În decursul celor aproape trei ani de carieră comercială, 95% din producţia modelului a fost exportată, cu precădere în ţările Europei Occidentale, a anunţat recent Dacia Group.

Cel mai vândut model la export, anul trecut, a fost Dacia Duster, cu 135.189 unităţi, urmat de Sandero (71.925), Logan (48.250) şi Logan MCV (34.929).

×
Subiecte în articol: dacia duster