x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Despre irigaţii, doar la timpul viitor

Despre irigaţii, doar la timpul viitor

20 Iul 2016   •   20:40
Despre irigaţii, doar la timpul viitor
Sursa foto: Adrian Manolache

Până în 2020 agricultura ar urma să beneficieze de un sistem de irigaţii performant pe 820.000 de hectare. Banii nu ar trebui să fie o problemă, statul alocând un miliard de euro.

Preşedintele Iohannis şi-a făcut datoria şi a promulgat legea prin care se vor aloca banii. Finanţele plasează însă această strategie într-un viitor îndepărtat.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii va primi în perioada 2016-2020 suma de 1,015 miliarde euro necesară reabilitării infrastructurii principale.

Legea, care a fost iniţiată de cabinetul Ponta, are însă toate şansele să rămână doar pe hârtie, după ce Ministerul Finanţelor a anunţat că în anii următori nu se vor mai da bani de la buget pentru refacerea acestui sistem. Motivul: bugetul de stat nu poate suporta o asemenea cheltuială.

Astfel, cei 145 de milioane de euro alocaţi în acest an pentru refacerea infrastructurii principale ar putea să fie ultimii pe care Ministerul Agriculturii să-i vadă.  Potrivit noii legi, luând ca bază cei 145 de milioane de euro, sumele destinate acestui domeniu ar urma să crească cu 17% anual. (Adrian Stoica)

×