x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Destinaţia momentului: Dubai înregistrează record de turişti

Destinaţia momentului: Dubai înregistrează record de turişti

de Diana Scarlat    |    07 Aug 2017   •   18:50
Destinaţia momentului: Dubai înregistrează record de turişti

Ofertele turistice foarte bune în Dubai au adus creşteri spectaculoase în acest an, cu peste opt milioane de vizitatori în plus faţă de aceeaşii perioadă a anului trecut, în primele şase luni. Turiştii care caută destinaţii exotice şi servicii de cea mai bună calitate aleg din ce în ce mai mult această destinaţie. Autorităţile au făcut investiţii importante pentru menţinerea trendului ascendent, pe piaţa mondială.

Creștererea este de 10,6%, faţă de anul trecut, conform Departamentului de Comerț și Turism din Dubai (Dubai Tourism), care susține constanța și progresul înregistrate de sectorul turistic. „Aproape toate cele 20 de piețe de vizitatori din Dubai au avut parte de performanțe constante sau pozitive în prima jumătate a anului 2017, cu cinci dintre primele 10 înregistrând o creștere de două cifre. India continuă să fie în topul țărilor generatoare de trafic, depășind pentru prima oară cifra de 1 milion de vizitatori în șase luni, cu 1.051.000 cetățeni indieni în vizită în Dubai din ianuarie în iunie, cu 21% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut”, anunţă autorităţile din Dubai. Arabia Saudită și Marea Britanie își păstrează locurile doi și trei în topul piețelor generatoare de turiști, prima dintre ele stabilizându-se în iunie, în ciuda unor provocări de natură economică înfruntate în 2017, în timp ce cea de-a doua a susținut o creștere de 4% în raport cu anul trecut.

 

„Suntem extrem de încântați că Dubai a susținut creșterea din primul trimestru și a livrat această performanță solidă a unei creșteri cu două cifre în prima jumătate a anului 2017, punând bazele unui progres turistic accelerat, reflectat și în contribuția la bugetul acestui an. Investițiile noastre strategice, programele inovatoare de promovare a destinațiilor, reformele federale receptive și parteneriatele globale pe termen lung contribuie în mod activ la eforturile noastre de a crește accesibilitatea, vizibilitatea și atracția orașului Dubai, de a minimiza barierele de călătorie și de a atrage atât prime vizite, cât și vizite repetate”, precizează Helal Saeed Almarri, Director General al Dubai Tourism.

×