x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Distrigaz ingroapa Sinter Ref

Distrigaz ingroapa Sinter Ref

03 Aug 2004   •   00:00

ECONOMIC

Desi a acceptat reesalonarea datoriilor unei societati din Azuga, Distrigaz Sud i-a taiat gazul, ignorand o sentinta a instantei de judecata. Sinter Ref a ramas, astfel, fara posibilitatea de a mai produce si de a-si respecta planul de reorganizare judiciara.
GABI GOLEA

La sfarsitul lui mai, Distrigaz Sud a oprit furnizarea de gaze catre Sinter Ref Azuga. Nici sentinta din 9 iunie a Tribunalului Prahova, sectia Comerciala, care obliga Distrigaz Sud sa reia furnizarea, si nici somatia din 25 iunie a executorului judecatoresc nu au convins societatea sa se conformeze legii.

REORGANIZARE. Situatia este cu atat mai greu de inteles cu cat Distrigaz Sud are de recuperat bani de la Sinter Ref, societate aflata in proces de reorganizare judiciara. Furnizorul chiar a incheiat intelegeri pentru reesalonarea datoriilor. Conform acestora, in situatia neexecutarii obligatiilor de catre firma din Azuga, Distrigaz Sud era indreptatita numai sa limiteze furnizarea de gaze naturale la nivel minim tehnologic, cu preaviz de 7 zile, si nicidecum sa o sisteze. Distrigaz insa a informat despre "limitare" si a trecut la "sistare". Despre plata facturilor intarziate, fapt ce a stat la baza deciziei de sistare a furnizarii de gaze luata de Distrigaz, Tribunalul a constatat ca Sinter Ref a platit cea mai mare parte din suma solicitata.

PAGUBE. "Prin sistarea furnizarii gazelor naturale catre reclamanta (Sinter Ref Azuga), acesteia ii pot fi produse pagube decurgand din imposibilitatea executarii contractelor si a comenzilor aflate in derulare, pe cale de consecinta urmand a fi depasite termenele de plata a ratelor pentru datorii cu ceilalti creditori, inclusiv in ceea ce o priveste pe parata (Distrigaz Sud - n.r.)", constata Tribunalul Prahova in sentinta sa. Mai trebuie precizat ca de Sinter Ref SA depind 100 de familii. Desi aflata in procedura de reorganizare judiciara, societatea este rentabila. Ea produce materiale refractare ca betoane termoizolante, samote si mortare refractare. Sinter Ref detine omologari pentru arzatoarele pe care le utilizeaza si are autorizatie de mediu valabila pana la sfarsitului lui 2008.

×