x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dupa Brexit, Goldman Sachs va avea doua centre in zona euro

Dupa Brexit, Goldman Sachs va avea doua centre in zona euro

20 Noi 2017   •   15:15
Dupa Brexit, Goldman Sachs va avea doua centre in zona euro

Patronul Goldman Saschs, Lloyd Blankfein, a confirmat ca banca de afaceri americana va detine, dupa Brexit, doua centre europene, unul la Frankfurt, altul la Paris.

 

"Brexitul ne-a obligat la o decentralizare a activitatilor noastre", a spus omul de afaceri intr-un interiu acordat cotidianului francez Le Figaro. "Nu vom mai avea un singur centru, ci doua, la Frankfurt si Paris, pentru ca sunt cele mai mari economii europene", a explicat Blankfein, fara a intra insa in detalii legate de modul de repartizare a transferurilor si a personalului.

"Vom avea mai multi angajati pe continent. Desigur, daca vor dori, vor veni de la Londra, dar vom angaja si altii", s-a multumit sa afirme patronul Goldman Sachs, estimand ca "multi americani prefera sa traiasca la Paris sau Frankfurt din diferite motive". Oricum, a adaugat Blankfein, pentru a se putea pregati pentru Brexit, "toata lumea are nevoie de un plan, si cat mai repede".

Presedintele Consiliului european, Donald Tusk, le-a acordat britanicilor un ragaz care expira insa la "inceputul lunii decembrie cel tarziu", pentru a-si pune la punct prima faza de negocieri in vederea discutiilor privind viitorul relatiilor dintre UE si Marea Britanie.

 

 

×