x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei

ECONOMIC/Stirile zilei

18 Noi 2004   •   00:00

18 NOIEMBRIE 2004

Performanta - Fitch ne-a crescut ratingul

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a imbunatatit calificativul acordat Romaniei pentru creditele in valuta pe termen lung pana la "BBB minus", nivel care semnifica intrarea in categoria investment-grade, cu risc scazut de investitii. Ca urmare a acestei decizii a agentiei britanice, calificativele de risc pe categorii de imprumuturi s-au modificat. Astfel, imprumuturile suverane pe termen lung in valuta au avansat de la BB la BBB - , iar cele pe termen lung in moneda nationala de la BB+ la BBB. Totodata, imprumuturile pe termen scurt au fost trecute din categoria B in F3. (Daniela Ivan)

Spalarea banilor - Expertii SUA, in vizita la Bucuresti

Unitatea de informatii financiare din SUA a sosit ieri la Bucuresti, intr-o vizita de lucru la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Scopul principal il reprezinta stabilirea unor mijloace concrete de lucru in comun si a modalitatilor de acordare a asistentei tehnice necesare dezvoltarii sistemului de combatere a spalarii banilor din Romania, se arata intr-un comunicat al Guvernului. In cadrul vizitei se vor purta discutii despre modalitatile de prevenire a finantarii terorismului international. (Daniela Ivan)

Curs - Dolarul, in cadere libera

Dolarul s-a depreciat ieri pana la un nou nivel-record fata de euro, de 1,3047 unitati, pe fondul temerilor potrivit carora masurile care vor fi adoptate la intalnirea de vineri a ministrilor de Finante din Grupul celor 20 (G20) nu vor opri caderea monedei americane. Analistii au estimat ca oficialii G20 vor face presiuni asupra Guvernului chinez pentru a liberaliza cursul de schimb, care ar permite yuanului sa se aprecieze fata de dolar. Oferta de dolari de pe piata a crescut, iar unii jucatori au dorit sa profite de pe urma cursului de schimb scazut din prezent, in anticiparea unor castiguri dupa deprecierea monedelor asiatice.
×
Subiecte în articol: economic