x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

20 Apr 2004   •   00:00

Disponibilizari la 13 societati aflate in portofoliul APAPS

Executivul a dat „unda verde" pentru o noua serie de concedieri colective in cazul a 13 societati aflate inca in portofoliul APAPS. Lista cuprinde firmele UTA Arad, Hidromecanica Brasov, Remar Pascani, Brafor Brasov, Hidrosib Sibiu, ICMRS Galati, FEPA Barlad, CET Zona Sighetu Marmatiei, Exfor Bucuresti, Seredile Galasi, UPRUC TAP Fagaras, CMB Bocsa si Foraj Sonde Targu Carbunesti. Potrivit Ordonantei de Urgenta 8/2003, salariatii societatilor de stat disponibilizati prin concedieri colective beneficiaza de o serie de masuri sporite de protectie sociala. (Catalin Budescu)

Noua Dacie va aparea in septembrie

Noul model Dacia, cunoscut in prezent sub numele de cod L90, va fi comercializat in Romănia incepand cu luna septembrie a acestui an. Automobilul se va comercializa la pretul de 5.000 de euro. Modelul va fi prezentat de presedintele-director general al grupului Renault, Louis Schweitzer, pe 2 iunie, in Franta. Grupul francez va majora cu 108 milioane de euro capitalul social al societatii Automobile Dacia, suma urmand sa fie utilizata pentru finalizarea procesului de lansare a noului model.

Peste 25 milioane euro pentru infrastructura feroviara

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va derula, in acest an, un program in valoare totala de circa 25,3 milioane de euro privind efectuarea unor lucrari de reparatii capitale a infrastructurii feroviare. Programul de reparatii include 17 linii, cu o lungime totala de 80 de kilometri, 17 terasamente, infrastructura de cale ferata situata pe 18 poduri si 10 tuneluri, precum si 21 de instalatii de conducere, dirijare si control al circulatiei trenurilor.

×
Subiecte în articol: economic