x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

19 Mar 2004   •   00:00
Vinul romanesc se pregateste pentru UE

Legislatia romaneasca in domeniul viti-vinicol a fost armonizata cu aquis-ul comunitar, in urma derularii unui proiect de infratire intre Ministerul Agriculturii si institutia similara din Spania. Incheiat miercuri, proiectul in valoare de doua milioane de euro a avut ca rezultat si intarirea institutiilor cu atributii in domeniul viti-vinicol - Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Viti-vinicol, Oficiul National al Denumirilor de Origine a Vinului si Oficiul National al Viei si Vinului. In plus, au fost infiintate trei laboratoare pentru controlul calitatii vinului in Valea Calugareasca, Odobesti si Blaj. (Florina Zainescu)

Sud-coreenii modernizeaza Arpechim

SNP Petrom a incheiat, de curand, cu un consortiu format din companiile LG Electronics si SK Corporation din Coreea din Sud, un contract pentru retehnologizarea Arpechim Pitesti. "Proiectul prevede construirea unei instalatii de hidrofinare-distilare de vid, termenul de finalizare fiind, potrivit contractului, de 22 de luni", a declarat ieri Gheorghe Constantinescu, directorul general al Petrom. Valoarea contractului este de 43 milioane de dolari.

O noua conducere la AmCham

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) are un nou presedinte in persoana lui Roberto Musneci, directorul pentru Romania al companiei farmaceutice GlaxoSmithKline. In urma adunarii generale a membrilor AmCham, care a avut loc saptamana aceasta, organizatia i-a mai desemnat ca vicepresedinti pe Dan Ionescu (General Electric) si Matthew Price (Procter & Gamble), in timp ce Ron Barden de la PricewaterhouseCoopers a fost ales in functia de trezorier. Printre membrii Consiliului de Administratie se mai numara Henk Mulder (ABN Amro Bank), Nikolaos Koumettis (Coca-Cola Romania) sau Radu Enache (Hewlett Packard).

×
Subiecte în articol: economic