x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Egiptul respinge o navă cu 63.000 de tone de grâu din Rusia

Egiptul respinge o navă cu 63.000 de tone de grâu din Rusia

03 Iun 2018   •   16:46
Egiptul respinge o navă cu 63.000 de tone de grâu din Rusia

Egiptul va testa din nou o navă cu 63.000 de tone de grâu din Rusia pentru a verifica dacă conţine urme de cornul secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale - n. r.), la câteva zile după ce a respins încărcătura din cauza nivelului excesiv, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

 

Mostrele au fost trimise din portul Safaga de la Marea Roşie către un laborator central din Cairo.

Achiziţia a fost efectuată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean.

Egiptul, cel mai mare cumpărător mondial de grâu, a anunţat joi că grâul rusesc avea un conţinut de cornul secarei de 0,06%, peste limita de 0,05% permisă în statul african şi pe plan internaţional.

De asemenea, Egiptul este unul unul cumpărătorii importanţă de grâu provenit din România.

Confuzia privind politica Egiptului în domeniul cornului secarei a provocat anul trecut turbulenţe pe pieţele globale de grâu, încheiate doar în urma deciziei Guvernului egiptean de a renunţa la cerinţa privind un conţinut zero de cornul secarei la importurile de grâu, după trei licitaţii care au trebuit să fie anulate din cauza refuzului traderilor de a respecta un standard pe care îl consideră imposibil. AGERPRES

×