x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Electrica va contesta amenda Consiliului Concurenţei

Electrica va contesta amenda Consiliului Concurenţei

26 Apr 2018   •   18:54
Electrica va contesta amenda Consiliului Concurenţei

Electrica va contesta în instanţă decizia Consiliului Concurenţei de a amenda compania, în urma investigaţiei privind achiziţia de contoare, precizând totodată că aceste costuri sunt marginale raportat la veniturile din activitatea de distribuţie a energiei, se arata intr-un comunicat al companiei.

 

"Electrica informează că a primit decizia cu privire la investigaţia pe care Consiliul Concurenţei a derulat-o şi care priveşte, în opinia Consiliului Concurenţei, încălcări ale legislaţiei în domeniul concurenţei de către unele societăţi furnizoare de contoare şi echipamente de măsurare a energiei electrice, în perioada 27.11.2008 - 30.09.2015. Totodată, Electrica aminteşte că a adus la cunoştinţa tuturor părţilor interesate, încă din data de 5 ianuarie 2018, faptul că va contesta în instanţă, prin toate mijloacele legale disponibile, amenda aplicată de Consiliul Concurenţei, pentru protejarea intereselor sale legitime şi ale acţionarilor", au arătat oficialii distribuitorului de energie.

Referitor la declaraţiile făcute cu ocazia unei conferinţe organizate de Consiliul Concurenţei, privind eventuale corecţii ale tarifelor de distribuţie a energiei electrice care ar putea fi efectuate de către ANRE, reprezentanţii Electrica susţin că modalitatea de recuperare a prejudiciilor în cazul unor înţelegeri anticoncurenţiale dovedite, conform legii, este reglementată prin legislaţia în vigoare, urmând a fi eventual stabilită de instanţele de judecată competente.

În urmă cu o săptămână, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat că va recomanda ANRE scăderea tarifelor la electricitate, după ce o investigaţie a autorităţii a relevat faptul că mai multe companii din energie s-au înţeles între ele, cauzând prejudicii consumatorilor.

Potrivit acestuia, este greu de stabilit prejudiciul adus consumatorilor de energie, întrucât este vorba de licitaţii care s-au întins pe o perioadă de mai mulţi ani. AGERPRES

×