x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Enel va plăti României 400 milioane de euro anul acesta

Enel va plăti României 400 milioane de euro anul acesta

de Cristian Anton    |    24 Mar 2017   •   10:10
Enel va plăti României 400 milioane de euro anul acesta
Sursa foto: Victor Stroe

Enel va plăti statului român despăgubirile de 401 milioane de euro anul acesta, într-o singură tranşă. Compania italiană a anunţat că nu va contesta în nici un fel decizia Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris şi că a început déjà demersurile pentru efectuarea plăţii.

Enel a fost obligată la plata a peste 400 de milioane de euro după s-a judecat cu statul român pe marginea unei prevederi din contractul de privatizare al Electrica Muntenia Sud, cea mai importantă distribuţie de energie electrică, vândută companiei italiene în 2007. România a solicitat iniţial companiei italiene peste 500 de milioane de euro, în contul a 13,57% din acţiuni pe care le-ar fi trebuit să le cumpere suplimentar, potrivit contractului de privatizare.

 

În paralel, Enel anunţă investiţii în România de 329 milioane de euro pentru modernizarea reţelelor, în acest an şi în 2018

Italienii deţin trei din cele opt distribuţii naţionale de energie electrică, are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi.

×