x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Eugen Teodorovici: Analizăm reducerea TVA la 19% înainte de 2016

Eugen Teodorovici: Analizăm reducerea TVA la 19% înainte de 2016

04 Iul 2015   •   11:14
Eugen Teodorovici: Analizăm reducerea TVA la 19% înainte de 2016

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a vorbit, sâmbătă, la "Income Magazine", despre Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, aflate la mâna preşedintelui Klaus Iohannis.

"Nu cred că acest Cod Fiscal nu va fi promovat(...). Din luna august vom începe să lucrăm la bugetul pe 2016(...). În luna iulie avem de făcut rectificare şi în funcţie de banii disponibili putem să luăm o decizie de aplicare a TVA-ului redus la 19%, chiar mai devreme de 1 ianuarie 2016. Poate de la 1 decembrie, o perioadă care se suprapune cu volumul mare de cumpărături pe care românii le fac, ceea ce ar crea pe piaţă o stare mai bună şi mai ales un efect pozitiv mai repede resimţit la nivelul bugetului de stat", a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3.

Codul Fiscal aprobat de Parlament prevede printre altele reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea "taxei pe stâlp" şi a supraaccizei la carburanţi, scăderea impozitului pe dividende, majorarea plafonului de deductibilitate pentru asigurările private de sănătate, şi dă posibilitatea primăriilor să majoreze cu 50% nivelul taxelor locale, în timp ce impozitul pe terenurile nelucrate poate creşte cu 500%.

Din proiectul iniţial au fost eliminate scăderile cotei unice de impozitare şi CAS, propuse iniţial pentru 2019, respectiv 2018.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Income Magazine cu Adrian Măniuţiu"

×
Subiecte în articol: eugen teodorovici income magazoin