x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fitch a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al Garanti Bank

Fitch a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al Garanti Bank

27 Apr 2018   •   07:19
Fitch a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al Garanti Bank

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al Garanti Bank România la 'bb-' şi a confirmat ratingul pentru datorii pe termen lung la 'BBB-' (cu perspectivă stabilă).

 

Potrivit unui comunicat al băncii, evoluţia ratingului de viabilitate al băncii reflectă îmbunătăţirea profilului de risc al Garanti Bank, pe fondul reducerii nivelului creditelor neperformante, bunei capitalizări şi optimizării măsurilor de prevenire a riscului, ca parte a alinierii la procesele şi apetitul pentru risc al acţionarului BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria).

Decizia Fitch se bazează pe îmbunătăţirea calităţii activelor băncii, lucru reflectat atât de scăderea ratei creditelor neperformante, care actualmente este sub media pieţei, cât şi de soliditatea solvabilităţii, care este considerabil peste limita reglementată la nivel de sistem, se mai spune în comunicat.

Totodată, Fitch a accentuat în decizia sa îmbunătăţirea capacităţii băncii de a acorda finanţare şi avansul volumului de depozite ale clienţilor.

Garanti Bank România, prezentă pe piaţa românească din 1998, face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte şi Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA). Garanti Bank este deţinută de către Turkiye Garanţi Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. AGERPRES

×