x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Forum INTACT Media Group: ROMÂNIA – HUB ENERGETIC. O piață energetică românească interconectată regional

Forum INTACT Media Group: ROMÂNIA – HUB ENERGETIC. O piață energetică românească interconectată regional

20 Iun 2018   •   13:27
Forum INTACT Media Group: ROMÂNIA – HUB ENERGETIC. O piață energetică românească interconectată regional

INTACT Media Group organizează marți, 26 iunie 2018, la Palatul Parlamentului,  forumul “ ROMÂNIA – HUB ENERGETIC. O piață energetică românească interconectată regional”, care se va bucura de participarea Viceprim-ministrului Viorel Ștefan și a Ministrului Energiei Anton Anton.

Alături de reprezentanții Guvernului, se vor afla la masa rotundă  Iulian IANCU, Preşedinte, Comisia pentru industrii şi servicii, Camera Deputaţilor, Florin CIOCĂNELEA, Consilier de Stat în domeniul energiei, Mihai DARABAN, Președinte, Camera de Comerț și Industrie a României, Răzvan NICOLESCU, Executive Lead Adviser on Energy & Sustainability, Deloitte România, precum și reprezentanții marilor jucători din sectorul energetic.

 

Forumul,  care va fi  moderat de Alessandra STOICESCU, Director executiv, INTACT Media Group, va aduce în prim plan aspecte esențiale privind piața energetică: perspectivele României de a deveni hub energetic regional; strategia energetică a României 2016 – 2030; proiectele de infrastructură energetică la nivel european și național; investiții in infrastructură pentru îmbunătățirea condițiilor de continuitate în alimentarea cu energie electrică; uniunea energetică europeană – măsuri cheie precum securitatea energetică, eficiența energetică și decarbonizare; îmbunătățirea eficienței energetice – obiectiv strategic al politicii energetice naționale; sustenabilitatea și predictibilitatea costurilor cu energia.

 

Prezent la forumul INTACT Media Group privind digitalizarea sectorului energetic, Ministrul Energiei Anton ANTON a precizat că obiectivul este ca țara noastră să fie un pol regional de securitate energetică și nu o piață de desfacere. Una din provocările cu care ne confruntăm este aceea că Uniunea Europeană impune standarde înalte în ce privește producția energiei electrice și protecția mediului, a arătat acesta în cadrul evenimentului: “În privința producției ne propunem ca în programele naționale să asigurăm producătorilor condiții favorabile pentru o tranziție graduală, rapidă care să ne ducă la îndeplinirea standardelor asumate față de Uniunea Europeană. Și aici mă refer la Programul Național de Investiții pe care producătorii de energie îl pot accesa ca sursă de investiții, retehnologizări și modernizări”. O altă problemă este însă că, în anii trecuți, s-au finanțat proiecte energetice la care acum ni se cere să renunțăm pentru că sunt dăunătoare mediului, cum ar fi centralele pe cărbune, a mai atras atenția Ministrul. Anton Anton a ținut să sublinieze că în sectorul energetic sunt proiecte mari, de viitor, printre care construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și a unei centrale de cumulare prin pompaj.

 

×