x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gazele se tranzacţionează pe bursă la preţuri minime-record, în urma temperaturilor ridicate

Gazele se tranzacţionează pe bursă la preţuri minime-record, în urma temperaturilor ridicate

06 Noi 2019   •   11:17
Gazele se tranzacţionează pe bursă la preţuri minime-record, în urma temperaturilor ridicate

Gazele naturale s-au tranzacţionat pe platformele bursiere, săptămâna aceasta, la preţuri minime-record, ca urmare a temperaturilor ridicate din aceste zile, care au dus la reducerea consumului, potrivit datelor postate pe site-ul Bursei Române de Mărfuri şi analizate de AGERPRES.

Astfel, în zilele de luni, marţi şi miercuri, pe platforma Day Ahead, s-a realizat câte o tranzacţie, foarte aproape sau sub preţul reglementat de 68 de lei pe MWh.

Luni, s-a vândut o cantitate de 720 MWh la preţul de 69,4 lei pe MWh, marţi s-au tranzacţionat 230 MWh cu 67,9 lei pe MWh, iar miercuri, până la ora transmiterii acestei ştiri, se perfectase o tranzacţie cu 100 MWh la preţul de 67 lei pe MWh.

Şi pe piaţa intraday au fost preţuri sub cel reglementat, respectiv 66,3 lei pe MWh şi 63,6 lei pe MWh, în zilele de luni şi marţi, iar miercuri s-a realizat o tranzacţie cu 72 de lei pe MWh.

Pe 21 octombrie, BRM a remis un comunicat de presă în care preciza că, în ziua precedentă, au fost tranzacţionate gaze la preţul de 67 de lei pe MWh pe piaţa spot, aceasta fiind cea mai mică cotaţie din ultimele şase luni.

"În urma introducerii preţului la gaze de 68 de lei/MWh, atât furnizorii, cât şi producătorii, în aşteptarea unui preţ mai bun, al sezonului rece, au preferat să înmagazineze considerabil gazele din producţia internă", explicau reprezentanţii operatorului bursier.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pret gaze