x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gheţea se vrea la „Te pui cu blondele”

Gheţea se vrea la „Te pui cu blondele”

de Daniela Ivan    |    29 Mar 2017   •   11:30
Gheţea se vrea la „Te pui cu blondele”
Sursa foto: kzenon/Getty Images/iStockphoto

Românii sunt cei mai needucaţi europeni în ceea ce privesc cunoştiinţele financiară, potrivit unui studiu realizat la nivelul Uniunii Europene.

Puţini ştiu ce este dobânda, dobânda compusă, diversificarea riscului sau inflaţia, a explicat Sergiu Oprescu, președintele Asociației Române a Băncilor și președintele executiv al Alpha Bank.

În acest context, Radu Graţian Gheţea, preşedinte CEC Bank şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor, a declarat că emisiunile de divertisment, de genul "Te pui cu blondele" sau "Ce spun Românii" pot să cuprindă pe lângă întrebările de cultură generală şi pe cele din domeniul financiar.

Băncile sunt preocupate din ce în ce mai mult să-şi educe clienţii pentru că este mai uşor de lucrat cu un client educat care ştie la ce să se aştepte în relaţie cu instituţia de credit. Problema pe care şi-o pun acum bancherii este cum să ajungă cu mesajul la clienţi.

 

„ Mă întreb, oare, nu am putea să introducem în aceste emisiuni, într-un fel sau altul, şi nişte întrebări cu caracter educativ financiar-bancar. De exemplu care este obligaţia principală pe care o are un debitor?" Radu Graţian Gheţea

 

Şefii de bănci sunt decişi să folosească toate canalele pentru a-i face pe clienţi să înţeleagă noţiunile financiare şi obligaţiile pe care le au atunci când semnează un contract

×