x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul alocă 50 de milioane de euro pentru păduri

Guvernul alocă 50 de milioane de euro pentru păduri

de Daniela Ivan    |    07 Feb 2017   •   10:26
Guvernul alocă 50 de milioane de euro pentru păduri
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Fermierii care vor să facă împăduriri, până la 31 martie 2017, vor beneficia de o finanţare maximă, pentru un proiect, de 7 milioane de euro. Guvernul pune la bătaie 50 de milioane de euro pentru împăduriri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale informează că, până în data de 31 martie 2017, ora 16:00, cei interesaţi pot accesa Schema de ajutor de stat intitulată “Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, din cadrul PNDR 2014-2020.

Sprijinul financiar acordat fermierilor ca valoare fixă este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru împădurirea de terenuri agricole şi neagricole, sub forma a două prime. Prima de înfiinţare a plantaţiilor forestiere acoperă şi costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire (denumită Prima 1).

Se acordă, de asemenea, o primă anuală (denumită Prima 2), care acoperă lucrările de întreţinere a plantaţiilor pe o perioadă de maximum şase ani până la închiderea stării de masiv, efectuarea a două lucrări de îngrijire a arboretelor după închiderea stării de masiv şi pierderile de venit agricol pentru o perioadă de 12 ani pentru suprafaţa împădurită. (Daniela Ivan)

Beneficiari ai măsurii pot fi atât deţinătorii publici de teren agricol şi neagricol, cât şi deţinătorii privaţi

 

×
Subiecte în articol: paduri