x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul modifică programul IMM Invest

Guvernul modifică programul IMM Invest

27 Mai 2020   •   10:17
Guvernul modifică programul IMM Invest
Sursa foto: Lucian Alecu

Guvernul modifică, în ședința de miercuri, programul IMM Invest, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, precizând că vor fi înlăturate două bariere, respectiv renunțarea la garanții din partea întreprinderilor și eliminarea certificatelor CoVID.

Premierul Ludovic Orban a menționat că va fi discutată îmbunătățirea reglementării pentru programul IMM Invest.

”Sunt două bariere pe care le înlăturăm azi, în urma discuției cu reprezentanții sistemului bancar. Una dintre ele se referă la renunțarea cerința de instituire a ipotecii legat asupra universalității de bunuri mobile și imobile aparținând debitorului, ceea ce este un lucru pe care și dvs l-ați menționat”, a spus Florin Cîțu.

Orban a afirmat că garanțiile ipotecare nu sunt necesare, în condițiile în care creditele sunt garantate în proporție de 80-90% de stat.

”A doua, ne-a fost sesizat că era un element de ambiguitate în ceea ce privește modul de a aproba, acel certificat CoVID”, a mai spus ministrul de Finanțe.

El a fost completat de Ludovic Orban, care a spus că programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectat de pandemie și a cerut o grăbire a procedurii de acordare a creditelor.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu imm invest