x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul, o nouă taxă pentru români! Vezi dacă eşti printre cei vizaţi

Guvernul, o nouă taxă pentru români! Vezi dacă eşti printre cei vizaţi

29 Aug 2016   •   13:20
Guvernul, o nouă taxă pentru români! Vezi dacă eşti printre cei vizaţi

Guvernul a introdus o nouă taxă, prin care vrea a ajuta filmele filmele româneşti. De fapt, să fie mai vizibile. Un proiect lansat în dezbatere publică de Ministerul Culturii prevede taxe suplimentare pentru a aduce mai mulţi bani în fondul cinematografiei.

Astfel, taxa de 1% din veniturile lunare care se aplica până acum operatorilor economici care retransmit emisiuni de televiziune prin cablu, satelit şi prin format digital se extinde şi celor care fac transmisii analogice, prin fire telefonice, prin satelit, precum şi prin aplicaţii care utilizează internetul. O altă modificare este colectarea unei taxe de 1% din încasările lunare a furnizorilor de servicii de internet, inclusiv internet pentru telefonul mobil.

Taxa pe încasările din filmele difuzate în cinematografe sau în alte spaţii cu public ar urma să crească de la 4% la 5%. Majorarea este valabilă doar în cazul cinematografelor al căror program anual conţine minimum 20% filme româneşti. Pentru cinematografele care nu respectă această cotă, taxa va fi de 9% din încasări.

De asemenea, producătorii de film ale căror pelicule fac profit, vor efectua la rândul lor plăţi pentru Fondul cinematografiei. Proiectul de ordonanţă mai prevede şi colectarea a 2% din veniturile operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.

 

×