x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hidroelectrica are în dezvoltare cel mai mare portofoliu local de regenerabile

Hidroelectrica are în dezvoltare cel mai mare portofoliu local de regenerabile

18 Noi 2021   •   09:20
Hidroelectrica are în dezvoltare cel mai mare portofoliu local de regenerabile

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, este în faza de duediligence (negocieri) pentru un portofoliu de proiecte eoliene şi solare de 2.000 MW, capacitatea echivalentă cu cea a trei reactoare de la Cernavodă, scrie ZF.

Proiectele vizează inclusiv construcţia de proiecte solare plutitoare, dar şi echiparea centralelor, acolo unde particularităţile tehnice permit, cu panouri solare. Acesta este cel mai mare portofoliu de proiecte regenerabile în dezvoltare anunţat oficial pe plan local.

Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie a statului român, nu exclude distribuirea de dividende suplimentare din profitul record pe care îl va înregistra anul acesta ca urmare a exploziei preţului la energie, dar spune că are bani pentru a-şi continua investiţiile.

Obiectivul companiei este de a deveni relevantă la nivel regional prin intermediul unui portofoliu extins de producere de energie.

Pe fondul creşterii cu 48% a preţului mediu de vânzare a energiei electrice şi ca urmare a unei cantităţi de energie electrică vândută mai mare cu 18% la 14,08 TWh, Hidroelectrica a raportat rezultate record în primele nouă luni din 2021.

Astfel, compania, la care statul român are 80% iar Fondul Proprietatea 20%, şi-a majorat cu 103% profitul net la 2,6 mld. lei în timp ce veniturile au urcat cu 70% la aproximativ 4,7 mld. lei, potrivit datelor din raportul trimestrial publicat luni de Fondul Proprietatea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hidroelectrica